KLëkura paraqet organin me të madh tek njeriu dhe nuk posedon numër të vogël të funsioneve. Njëra ndër funskionet kryesore të lëkurës është ajo se lëkura vepron si linjë e parë mbrojtëse tek traumat e ndryshme prerjet dhe lëndimet si preventiv e invazionit të baktereve, viruseve, paraziteve dhe kërpudhave të ndryshme. Nivelin e temperaturës trupore në një masë e rregullon lëkura jonë për shkak se enët e gjakut dhe enët e ima të gjakut kapilaret të cilat në lëkurën tonë reagojnë me zgjerim dhe ngushtim si përgjigje e nevojës së organizmit tonë për të ngritur apo zbritur temperaturën.

Lëkura njerëzore permbanë lagështi dhe mundëson ruajtjen e balansimit të lëngjeve në trupin tonë. Mbaresat neurotike në lëkurë mundësojnë ndjenjën e prekjës duke dërguar mesazhe në sistemin tonë nervor gjegjësisht në tru.

Çdokush, në ndonjë rast në jetën e tij ballafaqohet në kontakt me aknet, puçrrat dhe ulçerat. Janë tendensioze dhe të neveritshme. Më së shpeshti lajmërohen në pubertet mirëpo edhe ata më të vjetrit nuk janë të kursyer nga kjo dukuri e pakëndshme. Më së shpeshti shfaqen në fytyrë mirëpo kjo nuk do të thotë se ka rregull dhe shumë shpesh mund ti shohim në mjekërr, ballë, qafëdhe shpatulla ose edhe në bark, shpindë dhe prapanicë.

Kush ka predispozita për të ju lajmëruar aknet dhe ulçerat?

Hulumtimet klinike kanë treguar se aknet dhe ulçerat kryesisht lajmërohen tek personat të cilet kanë lëkurë të yndyrshme dhe e cila është pasojë e ndryshimeve të caktuara hormonale. Këto ndryshime më së shpeshti janë në adoleshencë gjegjësisht pubertet. Gjithashtu stresi dhe nervoza paraqesin shkaktarë të medhenjë për lajmërim të akneve ulçerave. Pastaj ushqimi i pashëndetshëm i yndyrshëm dhe i çrregullt janë gjithëashtu faktor të rëndësishëm. Rritja e prodhimit të hormoneve mashkullore mund të kontribuoj në zgjatjen dhe egzistimin e këtij problemi duke mos anashkalur faktorin gjenetik.

Nga ana tjetër ulçera paraqet tendencë të organizmit tonë që të mbrohet nga infektimi. Ifektimin zakonisht e shkaktojnë bakteret stafilokoke. Ulçera mund shpejtë të rritet duke u grumbulluar qelbi i bardhë dhe i verdhë nën lëkurë. Zakonisht do të formohet maja ose koka e ulçerës e cila do të shperthej, do të rrjedh dhe do të sherohet. Ulçerat më së shpeshti krijohen në qafë, gjinjë, fytyrë këmbë dhe prapanicë. Ana e mirë e ulçerave është se trupi jonë është i aftë që të luftojë me infeksionin. Egistojnë edhe ulçera të cilat krijohen si pasojë e infeksionit të thellë. Ato janë ulçerat nën lëkurë. Ulçerat e nënlëkurës më së shpeshti gjinden në anën e fundit të qafës dhe nën linjen e flokëve. Njejtë lajmërohe si tek femrat ashtu edhe tek meshkujt. Kurrë mos e shtypni ulçerën e cila nuk drenon vet. Shumica e ulçerave shpërthen vetvetiu. Këtë proces mund ta përshpetoni në qoftë se vendosni mbulesa të nxehta të lagura ose duke lagur me ujë të nxehtë për 20 minuta 3 ose 4 herë në ditë. Kur ulçera zbutet me kujdes provoni te heqni majen e saj.

Para dhe pas një muaji përdorimi të melhemit të malit të vjetër

Cila është preventiva dhe çka duhet të bëhet që të parandalohet lajmërimi i akneve dhe ulçerave?

Keni kujdes në ushqim duke zvogëluar futjen e ushqimit të yndyrshëm dhe ushqimit me erëza sheqerit dhe embëlsirave. Në vend të tyre rrisni futjen e pemëve dhe perimeve të freskëta. Pini mjaftueshëm ujë (minimum 2 l në ditë) si dhe pini lëngje (pa sheqer). Aknet mund të lajmërohen edhe atëhere kur në organizëm grumbullohen mbetjet e ushqimit të pashëndetshëm të cilat trupi jonë nuk mund ti përpunoj dhe ato akumulohen në toksina të cilat më pas dalin mbi sipërfaqen e lëkurës.

ORregulla themelore në preventivë dhe mbrojtje të kësaj dukurije të lajmërimit të aknëve është pastrami bazik i lëkurës dy deri tri here në ditë. Çdo herë që keni mundësi vendosni peshqir të lagët të nxehtë në fytyrë dhe mbajeni për 15 minuta në mënyrë që të hapeni poret dhe lëkurës ti mundësoni që të merr frymë normal dhe ne asnjë mënyrë mos i shtrydhni puçrrat dhe mitiseret. Shmangëjuni sapuneve të cilet thajnë lëkurën dhe në vend të tyre në mengjes dhe në mbremje shpërlajeni fytyrë me tretës të nxehtë dhe të njelmët, i cili heq yndyrnat pa tharje të lëkurës

DHigjiena e mirë në masë të madhe mund të zvgelojë mundësit e lajmërimit të ulçerave. Pas ushtrimeve, lajrës apo notit domosdo në mënyrë detale thajeni lëkurën. Bakteret të cilat shkaktojnë ulçera shumohen në rrethinën e nxehtë dhe të djersitur. Rregullisht pastroni pajisjet e veshura. Mos ndrroni garderoben me askënd. Gjithëashtu keni kujdes që gjatë ushtrimeve të mos vini në kontakt me paisjet dhe lëkurën.

Tretmani dhe shërimi

PEgzistojnë tretmane dhe lloje të ndryshme të shërimit të akneve dhe ulçerave. Antibiotikët oral me vite janë shfrytëzuar që të parandalojnë infeksionet të cilat sjellin shenja në fytyrë. Losionet, kremet apo xhelet ndihmojnë në parandalimin e infeksioneve duke tretur pjesët e yndyrshme në folikulat e çimeve dhe në këtë mënyrë përshpejtojnë procesin sherues. Disa medikamente kundër akneve nuk rekomandohen gjatë shtatzanisë kështu që është me rendësi që për këtë problem të informoheni me kohë.

Melemi i Maleve të Vjetra Balsam për Ekzemë dhe Psoriazë shtë njëri ndërë tretmanet efikase, i cili aplikohet në shërimin e akneve dhe ulçerave. Përveq tjerash melhemi posedon edhe veprim te fortë dhe efektiv në akne dhe ulçera. Ihtioli si përbërës kryesor aktiv në sinergji me bimë të ndryshme sheruese dhe vitamina posedon veprim mjaft të fortë në qelbëzimin e akneve, mitisereve dhe ulçerave tretmani eklizivisht aplikohet në vendet e sëmura në lëkurë një apo dy herë në ditë. Melhemin duhet shtrirë në shtresë të hollë një herë në ditë para fjetjës dhe rezultatet për disa javë do të jenë të dukshme..

Më shumë rrëth produktit mund të informoheni këtu