Melemi i Maleve të Vjetra

Natyra si shkencë është e pafundme. Njeriu brenda mundësive të tij, nga mosha e hershme e deri në moshën e plotë të tij merr dituri rreth dobisë së bimëve që rriten në rrethinën e tij. Tek disa popuj këto dituri barten nga brezi në brezë dhe bëhen zanafill e mjekësisë popullore dhe farmacisë. Gjethe delli, luleshtrydhet, kantarioni, trumëza, vranilovka, qepa e bardhë dhe e zezë dhe shumë lloje tjera shpesh në shumë regjione dhe vende janë lënda e parë e vetme shëruese.

Mjekësia dhe farmacia modern përkundër preparateve të reja dhe të shumta, shpesh kthehen dhe studijojnë lëndën e parë të bimëve si burim i barnave në natyrë, rrjedhimitsht si lëndë e parë e prodhimit të barnave në industrinë farmaceutike.

Në natyrë, si në vendin tonë ashtu edhe ne vendet tjera ka shumë bimë shëruese të cilat nuk mundë të shfrytëzohen direkt për shërim por që shërimi vie pas përpunimit- përgaditjes nga ana e profesionistit ose institucionit profesional mjekësor për atë fushë.

Bimemledhesit si lloj i vacant i njereve te tille lindin. Perkushtimi ndaj natyres ligjeve te saj, percjellja e momentit te duhur per ti mledhur: lulet, rrenjet, pemet dhe frutat u jep mundesi qe te kutpojme natyren, ligjet e saj dhe ndryshimet te ciat mund te shrytezohen si dhunti në dobi te njeriut dhe shendetit të tij. Melemi i Maleve të Vjetra paraqet produktit e simbiozes tradicionale nga zanafilla rrjedhimisht nga rezeptura tradicional në kombinim me të arriturat e teknologjise farmaceutike. Për kete arsye ne mendojmë se drejtimet për zhvillimin e mjekesisë moderne janë në gjetjen e barnave për semundjet me te renda ku duhet bere bashkedyzimin e tradites me shkencën moderne.

Melemi i Maleve të Vjetra

BBazën për krijimin e Melemi i Maleve të Vjetra e përbejnë sinergjia e maceratit eterik, te tre lloje te bimeve gjethe delli (Hedera Helix), Semper vivum tectorum dhe menta e eger (Mentha Piperita)). Vajin eterik e destilojmë në destilator i cili punon me parim te desilimit të ujit kurse maceratin e përfitojmë nga… Me anë të presionit të foftë . Bartës i balsamit është celuloza natyrore e cila është e tretur në tretesit organik dhe ajo realisht përforcon veprimin shërues të bimëve në vendin e sëmure. Veprimi mjaft i fortë keratolitik i preparatit përmirsohet edhe nga acidi salicilik të cilin e shtojme në perqidje të caktuar. Kalvusi, lythat në duar, lythat fijezor, kondillomet dhe fshikave në kembë, të gjitha këto gjëra të pakandshme të cilat shkaktojne edhe dhembje nuk asnjë gjasë me preparatet tona. Bëhuni pedykir i vetes suaj dhe bëjeni vet trajtimin pa dhembje. Pikërisht nga i lartëpërmenduri Melemi i Maleve të Vjetra me sinergji te barërave shëruese dhe veprim keratolitik me sukses mënjanon keratozen virusale dhe atë me trajtim pa dhembje për një kohë shumë te shkurtër. Suksesi eshte i garantuar me një përqindje të vogël recidive (deri 5%). Pa marrë parasysh llojin e tretmanit të cilin e keni aplikuar gjatë kurimit të pasuskeshem Melemi i Maleve të Vjetra paraqet artileri të rënde në luftë kundër HPV.

Me të drejte mund ta rradhisim në barërat natyrore:

ILAÇI - MREKULLIA E NATYRËS