Kallvusi problem i njeriut bashkohorë, Kallvusi heqja

Keni mbathur çizmet për shkak se dimri ka treguar dhëmbët e tij dhe tani e keni kuptuar se sa keni lënë këmbët e juaja. Vuani dhe në të gjitha mënyrat tentoni të injoroni dhembjet të cilat I përjetoni, dhe të cilat kanë shkaktuarar kalvus tëm cilat janë shtrirë përgjat të gjithë gishtrinjëve të këmbëve. Tash edhe ju e keni të qartë se çka do të thotë kur dhemb si në “sy” !

SJeni të vetëdijshëm se vet jeni fajtor për shkak se nuk jeni jasht, kurse shkuarjen tek pedykiri e shtyni me arsyetimin se keni punë më të mençura. Kalllvusi, trashjet rreth gishtave të këmbëve, rritja e thonjëve janë karakteristikë për këmbë të pakëndshme.

Për shkak smundjeve që shkakton kallvusi ndodhë shpesh që të mos mund të gjeni mbathje adekuate. Mirëpo, nuk është gjithçka zi, për arsye se zgjidhjen për kallvus mund ta gjeni tekNE. Në qoftë se këmbëve tuaja u kushtoni pak më shumë kujdesë dhe mjaftueshëm trajtim, ecja dhe të gjitha llojet e lëvizjeve do të jenë shumë më të këndshme dhe pa dhimbje.

Kallvusi bën pjesë në nëngrupin human papilon virusit (HPV-së) i cili tek njeriu lajmrohet në më shumë se 80 forma. Vet virusin në vete posedojn më shumë se 75 % e popullsisë botërore. Çdokallvus a qendrën e tij i cili është e kthyer te posht në ind nën të.Kalvusi, ki butë cili kryesisht lajmrohet në mës të gishtave zakonisht zbutet për shkak të djersitjes, kurse në shputa është e madhësisë së kokërës së orizit. Takat e larta, materialet jonatyrale nga të cilat janë prodhuar mbathjet si dizajni modern i mbathjeve janë njëra ndër shkaqet kryesore të lajmrimit të kalvusit. Deformitet e lindura të këmbëve gjithashtu është njëra ndër shkaqet.

Çka është Kalvusi dhe si krijohet?

Kalvusi është keratodermi e përfituar e cila paraqet trashje të kufizuar të lëkurës me ngjyrë të verdhë më një zonë qëndrore të fortë. Kjo trashje qëndrore krijohet si pasojë e hiperkeratozës e cila si gjemb shtrihet në thellsi të epidermës. Kalvusi krijohet në thembërr dhe në pjesët anësore të gishtrinjëve, ku këpuca e papërshtatshme dhe ngushtë shtyp lëkurën. Në fillim, hapsira ë përfshirë bëhet e kuqe, dhemb e në disa raste lajmrohen edhe fshikat. Me kalimin e kohës ndryshimet bëhen të forta dhe të trasha dhe shkaktojnë shumë dhembje.

Mjetet për gërryerje si guri mundë të ju ndihmojnë në heqjen e kalvusit kurse trajtimi i përhërshëm i lëkurës ndihmon në ndalimin e kthimit të këtyre ndryshimeve. Këmbët e juaja duhet që lirshëm të “marrin frymë”, për shkak se ato nuk ndihen rehat kur janë të shtypura nga këpucët e ngushta moderne, të cilat ndoshta janë në trend, por pyesni se çfar çmimi paguajn këmbët e juaja për to.

Për këtë arsye këshilla ime është që para se gjithash të keni kujdes në mbathjet të cilat në asnjë mënyrë nuk guxojnë të jenë të ngushta dhe të cilat duhet të jenë nga materialet natyrale dhe të cilat pas bartjes duhet të kontrollohen. Nuk është keq të derdhet pak sod bikarbone në mbathje. Lajmrimit të kallvusit më së shumti i nënshtrohen njerzit me gishta të mëdhenj të këmbëve për shkak se kur ecin i nënshtrojnë gishtat ndaj presionit më të madh, kështu që ata fërkohen për këpucë. Melemi i Maleve të Vjetra Balsam pë Blisër dhe Lytha është mjaftë i suksesshëm për shkak se zgjidh problemet të cilat i shkakton kalvusi. Balsami përmban veprim të fortë keratolik kështu që përqindja e shërimit të kalvusit është mjaftë e lartë (95%).

Terapija e Melemi i Maleve të Vjetra Balsam për heqje të Kalvusit aplikohet në këtë mënyrë:

 • Të lahet vendi i sëmurë me ujë të vakët dhe me sapun neutral.
 • Preparati të lyhet me shkopz të veshëve me vatë në fund në kallvus prej 0.5-1 cm me shtresë të hollë.
 • Preparati në vete përmbanë tretës organik të cilët shpejt avullohen, kështu që pas shtresës së parë duhet të pritet 7 deri në 8 minuta që balsami të thahet në vendin e sëmurë dhe pas kësaj mundë të vazhdohet me aktivitetet.
 • Pas 12h pas lyerjes së shtresës së parë duhet të lyhet me shtresë të ardhshme të hollë në vendin e njejtë. Pra shtresë mbi shtresë. Prap duhet pritur 7 deri në 8 min që balsami të thahet në kallvus dhe të vazhdohet me aktivitetet..
 • Veprimin duhet përsëritur deri sa në kalvus të vendosen 5 deri në 6 shtresa të holla njëri mbi tjetrën (2 herë në ditë më së miri para fjetjes ose në mengjes).
 • Gjatë asaj kohe kallvusi mund të laget edhe me ujë gjatë larjes por nuk guxon që të fërkohet (me brushë sfungjer e të ngjajshme).
 • Pas lyerjes me balsam të njejtin duhet lënë që të rrijë 7 ditë rrjedhimisht duhet lejuar që substancat shëruese të balsamit të bëjnë punën e tyre. Të mos preket me dorë dhe të mos hiqet!!
 • Ditën e 8 të lyerjes së kalvusit me shtresë të fundit në mbrëmje para fjetjes vendosni këmbët në ujë të nxeht dhe mbani ashtu për 15 minuta. Kur lëkura në këmbë zbutet fshini këmbët me peshqir të thatë dhe leht me gishta gërryjeni Kalvusin dhe heqeni. Nuk do t’ju dhemb..
 • Në qoftë se ne fund ë heqjës së indit të sëmurë në mes të Kalvusit mbetet pikë e bardh me diametër 3 deri 5 mm , bëni pauz 1 deri në 2 ditë dhe përsërisni veprimin duke vendosur 3 shtresa njëra mbi tjetrën , një herë në dite dhe lëreni që balsami të veproj 10 ditë. Pas kësaj rrënja e kallvusit del në hapsirë dhe ju do ta heqni me gishta. Kjo është për arsye se porçesi ka qenë i pa operuëshëm, pra rrënja e fshikës është shumë e thellë që të mund të hiqet me një terapi.

Klikoni KËTU dhe porositni MENJËHERË Melemi i Maleve të Vjetra pë Blisër (Flluska) dhe Lytha!

Bëhuni këmbngulës dhe ne u garantojmë shërim të sigurt!

Disa këshilla:

 • Ruani këmbët
 • Le të jenë të thata
 • Çdo ditë shfrytëzoni disa pal çorape
 • Le të thahen mbathjet të cilat i keni bartur deri në herën tjetër
 • Bartni mbathje të përshtatshme
 • Me kujdes preni thonjët