Fisura Anale

Fisura anale ((Fisura ani)) sipas definicionit është plagë, pëlcitje, plasarite e muskulit (sfinkterit) të pjësës së fundme të anusit. Shkaktarët që sjellin këtë sëmundje të neveritshme dhe të dhembshme janë para se gjithash nevoja e fortë, mbyllja dhe tendosje gjatë kryerjes së nevojës, pastaj prolivi kronik, proceset ndezëse të pjesës së fundme të zorrës së trashë, ushtrimi i seksit anal dhe sëmundjet tjera ndezëse të cilat mund të zgjerojnë këtë pjësë të trupit.

Simptomet e Fisurës Anale janë intensive, dhembje e hapur dhe djegëje brenda anusit i cili sipas rregullës lajmrohet mënjëherë gjatë dhe pas kryerjes së nevojës si dhe zgjatë disa orë. Lajmrimi i I gjakut të kuq të qelët në nevojë dhe në toalet letër , krurja intenzive dhe irritimi në pjesën e parme të anusit gjithashtu janë simptome kur bëhet fjalë për Fisurën anale.

Më së shpeshti në regjionin e lartëpërmendur mund të preket edhe e rritura në formë të kokrrës se bizeles e cila reagon me dhembje në prekje dhe ndonjëherë gjakëderdh.

Kush ka predispozita për lajmrim të Fisurës anale?

Fisura anale më së shpeshti lajmrohet tek personat në moshën e mesme por është e pranishme edhe tek fëmijët e vegjël, edhe tek bebet në pelenë , ku si shkaktarë supozohet të jetë mesi i lagët në pelenë. Tek personat më të vjetër fisura anale lajmrohet për shkak të kapsllëkut, gjegjsisht problemit me mbylljen, si dhe për shkak të problemit të zvogëlimit të qarkullimit të gjakut në regjionin anal. Mund të lajmrohet edhe pas lindjes tek gratë, sipas gjitha gjasave për shkak të tendosjes.

Cila është preventiva dhe çka duhet të bëhet që të ndalohet dukuria e Fisurës anale?

Cila është preventiva dhe çka duhet të bëhet që të ndalohet dukuria e Fisurës anale? Preventiva për lajmrim të fisurës anale para se gjithash ka të bëjë me regjimin e të ushqyerit. Pra, shfrytëzimi i “lugës” në të ushqyer pa shumë yndyrna dhe erëza të forta, shmangëja e alkoholit, pijeve të gazura, tendosjes dhe se uljes së gjjatë janë apriori preventive të dukurisë së kësaj sëmundje të neveritshme. Konsumimi i pemëve dhe perimeve të freskta, konsumimi i ushqimit fibror, ecja dhe aktivieti i kontrolluar fizik paraqesin preventivën më të mirë për mbajtje të gjendjes së përgjithshme të organizmit dhe njëkohësisht është edhe preventivë për shfaqjen e Fisurave anale.

Shërimi i Fisurës anale

Zhytja në ujë të nxeht për 15 minuta disa herë në ditë, veçanarisht pas zbrazjes së zorrës, do t’ju ndihmon që të lirohet muskuli anal. Nuk u duhet të shfytëzoni sapunë për shkak se mund të nxisin irritim. Rekomandimi ynë është shfrytëzimi i Melemi i Maleve të Vjetra Balsam për Hemoroide i cili në përbërjen e e tij përveç tjerash përmban edhe tretës të Acidit borik e cili është e pahelmueshëm dhe i cili posedon funksionin e mbledhjes dhe fortësimit të firbave të dëmtura të muskujve, pastaj ekstrakti i Kantarionit ,Kumakit dhe Murrizit si dhe Povidon Jodi i cili posedon veprim të fortë antiseptik. Melhemi është absolute natyral, i pa dëmshëm dhe përfundimisht efikas.

Duhet të theksojmë se në qoftë se personat me problem të Fisurës anale janë të tipit kronik rrjedhimisht në qoftë se nuk është trajtuar me kohë, procedura kirurgjikale dhe asistimi mjekut-kirurg është zgjidhja përfundimtare.

Më shumë rreth tretmanit të lartëpërmendur mun të lexoni këtu.

Shporta

Shporta e juaj eshte e zbrazur

Përse të shfrytëzohet melhemi i malit të vjetër?

  • 100% Produkt nayral
  • Traditë e gjatë. I krijuar sipas recetave të malësorve
  • Terapija është pa dhembje dhe përfundimisht efikase
  • Pa irritim dhe dëmtim të indit të shëndoshë
  • Nuk ka nevojë për fllastera dhe fasha gjatë kohës së terapisë
  • Nuk sulmon indin e shëndoshë dhe lekurën e re të formuar

Kush dhe ku?

Bimët për krijimin e melhemit mbildhen fushat e fshatit Vellika Lukanja i cili gjindet në zëmër të parkut nacional të natyrës Mali i vjetër në tërritorin e Komunës së Pirotit. Të gjitha melhemt përgaditen në fshatin e lartëpërmendur në amvisrin e regjistruar bujqësore Tomislav Varagić nga Piroti.

Momentalisht të pranishëm:

Kemi 839 vizitues e asnje perdorues online

Garancioni

Në qoftë se ekziston çfardo lloj arsye që nuk jeni të kënaqur me produktin tonë, në u garantojmë kthimin e parave në vlerën e plotë në adresën nga e cila keni bërë porosinë në afatin më të shkurt të mundshëm nga moment i reklamacionit.