Hemoroidet janë vena të zgjeruara në zonën e anusit dhe ato paraqesin sëmundje të venave të pleskusit anal. Më së shpeshti lajmrohen tek personat e moshës nga 25 e deri 50 vjet. Pjesmarrja e kësaj sëmundje është dy në një mijë vetë. Hemoroidet janë jastëkza sfungjerik të cilët janë mbushur me gjak e të ciët së bashku me sfinkterin e brendshëm kanë rrol të mbyllës të imët dhe gjenden në thellësi prej 4-5 cm. Hemoroidet mund të jenë të jashtme dhe të brendshme.

Përshkrimi i sëmundjes së hemoroideve

Hemoroidet krijohen me koagulim te gjakut në hapsira të vogla të venave nën lëkurë në afërsi të anusit, gjë që shkakton të dalura buzë anusit, të cilat mund të jenë të mëdha sa kokrra e grurit deri në madhësinë e arrës së madhe.

Ato rritje e bëjnë lëkurën tendosëse, gjë që shkakton dhembje, dhe kanë ngjyrë të kaltërt të errët dhe mund pëlcasin spontanisht duke shkaktuar gjakderdhje të vogël ose të madhe. Kryesisht krijohen përnjëherë, thënë më mirë brenda natës..

Hemoroidet mund ti shkaktojë kapsllëku, shtatzania , ulja e gjatë ose tendosja abdominale, teprimi në ushqim dhe alkohol, ushqimi djegës, përsëritja e shtatzanisë, sportet të cilat traumatizojnë regjionin anal (biciklizmi, motociklizmi, kalërimi) infekcionet anale etj. Në raste serioze është i domosdoshëm intervenimi kirurgjikal (koagulimi llaserik i hemoroideve). Ky problem kryesisht mund të mbahet nën kontroll me mënyrë përgjegjëse të ushqimit dhe shtesave.

Simptomet e krijimit të Hemoroideve

Hemoroidet kryesisht nuk janë të rrezikshme dhe nuk rrezikojnë jetën e njeriut! Zakonisht simptomet krijohen brenda disa ditëve. Disa njerë kanë hemoroide dhe nuk kanë simptome. Simptomet kryesore tek Hemoroidet janë:

 • Gjakëderdhja ( gjaku i freskët në karrig ose në toalet)
 • Gjurmë të gjakut në toalet letër
 • Lagëjë e fort në anus
 • “Papastërtia” e ndrresave
 • Ndjenja e presionit në anus
 • Kruarja
 • Ënjtja e dhembshme dhe e rritura e dhembshme rreth anusit nga koagulimi i gjakut. E gjithë zona është e ndjeshme, e dhembshme dhe kruhet.

Këto simptome mund të jenë të shkaktuar edhe nga sëmundjet tjera siç është procesi ndezjes së membranave të mukozës së zorrës së trashë ose edhe procesi tumoror. Pikërisht për shkak të kësaj është e domosdoshme që ti lajmroheni mjekut tuaj për kontroll, për shkak se ajo është e vetmja mënyrë e vërtetimit të arsyeve të mudnimeve.

Terapija dhe shërimi i Homoroideve

 • Rastetet e lehta të hemoroideve mund të shërohen duke kosumuar sasi më të mëdha të lëngjeve, ushqim të pasur fibrues, duke kryer nevojën me rregull dhe përmes higjienës. E dobishme është edhe larja në vaskë me ujë të nxeht ose aplikimi i dushit disa herë në ditë me ujët të pastërt e të nxeht. Shumë veprues është edhe çaji i vakët i kamomiles.
 • Melemi i Maleve të Vjetra me sukses mënjanon vështërsitë e hemoroideve. Melhemi ka veprim të fortë antiinflamator dhe antiseptik dhe analgetik. Kundërindikacione nuk ka!!

Terapija e Melhemit të malit të vjetër aplikohet në këtë mënyrë::

 • Të lyhet me melhem vendi i sëmurë dy herë në ditë. Para fjetjes e obliguar.
 • Kohëzgjatja e tretmanit është minimum dhjetë dite.
 • Gjatë asaj kohe nuk është e domosdoshme të mbahet kurfar diete në ushqim por rekomandohet që t’ju shmangeni kosumimit të alkoholit, ushqimit djegës dhe kafes.
 • Ukoliko ima krvarenja slobodno povećati broj premaza.
 • Keni kujdes në higjien. Thjesht harroni shfrytëzimin e toalet letrës gjatë kohës së terapisë.

Klikoni KËTU dhe porositni Melhemin e malit të vjetër për Hemoroide !