Fshika

Fshikat në këmbë krijohen për shkak të bartjes së mbathjeve jo adekuate, kurse me shumë të rrezikuar janë personat me shputa të rrafshta. Fshikat ose keratodermit janë sëmundje që krijohen duke trashur shtresa të ndryshme të epidermës. Vendet e caktuara për fshika janë : gishti i vogël ,nyjet dhe hapsira në mes të gjithë gishtrinjëve.

Sa më i gjatë të jetë presioni I këpucës aq me e thellë është fshika. Fshika mesatarisht duket si pykë, maja e së cilës është e kthyer kah brendsia e lëkurës,duke ushtruar presion të përhershëm në nervat e gishtrinjëve dhe shkakton dhembje. Fshikat lajrmohen në shputa dhe thembërr. Këto janë shumë më të mëdha se fshikat e gishtrinjëve dhe shumë vështërsojnë ecjen. Mbathjet e ngushta me maje dhe taka të larta, kryesisht ato femrore, shkakton deformim te nyjeve dhe tërë këmbës. Presioni nga ana e brendshme në pjesën e përparme të shputës shkakton ndezje të membranës së mukozës që për pasojë ka dhimbje të mëdha. Në këtë lidhen edhe ndryshimet në nyjet e gishtit te madh, i cili shtrembohet dhe në të cilin rritet gungë. Qesja mbi gungën e krijuar mund të formojë qelb.

Në mënyrë që të shëroni fshikat fillimisht duhet që të heqni shkaktarin i cili ka shkaktuar lajrmimin e tyre e qe këto janë mbathjet e ngushta dhe të pa përshtatshme. Fshikat lajmrohen atëherë kur gishtatat fërkohen njëri me tjetrin ose atëherë kur lërkura është e shtrënguar në mes këpucës suaj dhe eshtrave të këmbës suaj. Fshikat mund të jenë të forta ose të buta, por edhe pse janë të dhimbëshme ekzistojnë opsione për lehtësim të papëlqimit.

Grupin e lartëpërmendur klinik (I cili është I shumtë) e paraqesin të ashtuquajturit deformimet e fituara siç janë këmbët e rrafshta, këmbët konkave, këmbët e kryqëzuara , deformitetet e ndryshme të këmbëve. Ato krijohen gjatë jetës si pasojë e predispozitave gjenetike, rritjes së pëshës, tendosjes së madhe të këmbëve (frizerët, shitësit, stomatologët, kirurgët) ose ecjes (postjerët, punëtorët e tereneve, ecjet për qëllime rekreative) ose kombinim I shumë faktorëve.

Fshika në këmbë paraqet njërin ndër problemet më të shpeshta të cilin Melemi i Maleve të Vjetra me shumë sukses e mënjanon. Në parim 90% e perosnave të cilët lajrmohën për ndihmën tonë, problemin e fshikave e kanë mbi 15 vjet.

Terapija e Melemi i Maleve të Vjetra për heqje të fshikave shumëvjeçare në këmbë shumë e suksesshme dhe aplikohet në këtë mënyrë:

 • ë lahet vendi i sëmurë me ujë të vakët dhe me sapun neutral.
 • Preparati të lyhet me shkopz të veshëve me vatë në fund në kondilomë prej 0.5-1 cm me shtresë të hollë. Preparati në vete përmbanë tretës organik të cilët shpejt avullohen, kështu që pas shtresës së parë duhet të pritet 7 deri në 8 minuta që balsami të thahet në vendin e sëmurë dhe pas kësaj mundë të vazhdohet me aktivitetet.
 • Pas 12h pas lyerjes së shtresës së parë duhet të lyhet me shtresë të ardhshme të hollë në vendin e njejtë. Pra shtresë mbi shtresë. Prap duhet pritur 7 deri në 8 min që balsami të thahet në vendin e sëmurë dhe të vazhdohet me aktivitetet.
 • Veprimin duhet përsëritur deri sa në kondilome të vendosen 3 deri në 4 shtresa të holla njëri mbi tjetrin (2 herë në ditë më së miri para fjetjes ose në mengjes).
 • Gjatë asaj kohe vendi i sëmure mund të laget edhe me ujë gjatë larjes por nuk guxon që të fërkohet (me brushë sfungjer e të ngjajshme).
 • Pas lyerjes me balsam të njejtin duhet lënë që të rrij 14 ditë rrjedhimisht duhet lejuar që substancat shëruese të balsamit të bëjnë punën e tyre. Gjatë asaj kohe duhet të kujdesemi për fshikën, të mos ngjiten kurfar fllastere ose fasha përmbi. Të mos preket me dorë dhe të mos hiqet.
 • UDitën e 11 të lyerjes së fshikës me shtresë të fundit , në mbrëmje para fjetjes vendoseni këmbën në ujë të nxëht dhe mbajeni ashtu rreth 15 minuta Kur lëkura të zbutet fshijeni këmbën më peshqir të thatë dhe ngadal me gishtrinjë heqeni fshikën anash. Nuk do t’ju dhemb.
 • Ditën e 11 të lyerjes së fshikës me shtresë të fundit , në mbrëmje para fjetjes vendoseni këmbën në ujë të nxëht dhe mbajeni ashtu rreth 15 minuta Kur lëkura të zbutet fshijeni këmbën më peshqir të thatë dhe ngadal me gishtrinjë heqeni fshikën anash. Nuk do t’ju dhemb.
 • Bëhuni këmbngulës dhe ne u garantojmë shërim të sigurt.

Klikoni KËTU dhe porositni MENJËHERË Melemi i Maleve të Vjetra për fshika në këmbë !

Shporta

Shporta e juaj eshte e zbrazur

Përse të shfrytëzohet melhemi i malit të vjetër?

 • 100% Produkt nayral
 • Traditë e gjatë. I krijuar sipas recetave të malësorve
 • Terapija është pa dhembje dhe përfundimisht efikase
 • Pa irritim dhe dëmtim të indit të shëndoshë
 • Nuk ka nevojë për fllastera dhe fasha gjatë kohës së terapisë
 • Nuk sulmon indin e shëndoshë dhe lekurën e re të formuar

Kush dhe ku?

Bimët për krijimin e melhemit mbildhen fushat e fshatit Vellika Lukanja i cili gjindet në zëmër të parkut nacional të natyrës Mali i vjetër në tërritorin e Komunës së Pirotit. Të gjitha melhemt përgaditen në fshatin e lartëpërmendur në amvisrin e regjistruar bujqësore Tomislav Varagić nga Piroti.

Momentalisht të pranishëm:

Kemi 870 vizitues e asnje perdorues online

Garancioni

Në qoftë se ekziston çfardo lloj arsye që nuk jeni të kënaqur me produktin tonë, në u garantojmë kthimin e parave në vlerën e plotë në adresën nga e cila keni bërë porosinë në afatin më të shkurt të mundshëm nga moment i reklamacionit.