Fjala Ekzemë (dermatitis) paraqet proçes të ndezjes të përcjellur me iritim dhe inlfamacion të lëkurës dhe lajmrohet mesatarisht tek 20% e fëmijëve dhe tek 10% e popullsisë së rritur. Lëkura e thatë është njëra ndër shenjat themelore të kësaj sëmundje, kurse kruarja është sipmtomi i saj më i papërshtatshëm. Kruarja mund të jetë mjaftë intenzive duke shkaktuar pagjumsi dhe duke i penguar individit në aktivitetet e përdishtme. Shpesh lajmrohen edhe komplikime e që rrjedhimisht janë infekcione sekundare bakteriale ose virusale.Ekzistojnë dy lloje të ekzemës siç janë:

  • Dermatitët atopik - Ekzema shpesh lajmrohet dhe shkaktohet me reaksion të organizmit ndaj alergjive të jashtme siç janë: marimangat, puplat, pluhuri dhe produktet e caktuara ushqimore. Kryesisht lajmrohet dhe zhvillohet në fëmijri, shumë shpesh pas lindjes ose në muajin e tretë të jetës, më së shpeshti i lokalizuar në fytyrë. Ekzema (dermatitis) në atë mosh mund të lajmrohet edhe në vendet tjera edhe atë në duar, nyje , gjunjë ,bërryla. Ky lloj i Ekzemës në masë të madhe shkaktohet nga trashëgimia dhe lajmrohet në mënyrë familjare e përcjellur me gjendje tjera Atopike siç janë Ethet e polenit dhe Astma.
  • Dermatitisi kontaktues – Ekzema më së shpeshti lajmrohet tek personat e rritur të cilët vijnë në kontakt me substancat në të cilat janë tejet të ndjeshëm. Ato mund të jenë substanca të ndryshme siç janë metalet e caktuara (nikli, kromi,kobalti) pastaj barnat e caktuara, aditivet si dhe mjetet e caktuara kimike në formë të deterxhenteve, sapunave, mjeteve për larje etj. Ushqimi gjithashtu mund të jetë shkaktarë i shfaqjes së Ekzemës para se gjithash për shkak të prezencës së aditivit dhe alergjentëve të cilët janë në të. Kjo lloj Ekzeme lajmrohet në tërë trupin ose është e lokalizuar në pjesë të lëkurës, si dhe në pjesën e parme të syve dhe buzëve

Në qoftë se dyshoni që ndoshta ushqimi është shkaktar i shfaqjes së ndryshimeve ekzematike, shtrohet pyetja se cilin ushqim do te duhej ta hani dhe cilin të mos e hani.

Para se të filloni ndonjë lloj dijete, është e domosdoshme të potencohet së në qoftë se bëhet fjalë për fëmijë të cilët vuajnë nga dermatitisi-ekzema për shkaqe sigurie nuk duhet që kurr të aplikohen dijeta pa mbykqyrje profesionale të mjekut.

Nuk ekziston test unik dhe universal me të cilin do të zbulohej ndjeshmëria në ushqim. Identifikimi vetanak i shkaktareve potencial në ushqim paraqet metodën më efikase të zvoglimit të ekzemës. Propozim i dobishëm është mbajtja e ditarit të ushqimit në të cilin në mënyrë precize do të regjistrohen gjërat ushqimore që shfrytëzohen dhe rekasioni eventual në to. Në atë rast mund të vërehen simptoma të kruarjes, ndjeshmërisë së fortë të lëkurës, lajmrimit të skuqjes e cila shfaqet pas futjes së llojit të caktuar të ushqimit.

Ekzema-Dermatitis uhet të shërohet para se gjithash për shkak të eliminimit të dhembjes dhe kruarjes së pa durueshme. Gjëra e parë në shërimin e Ekzemës ka të bëjë me shfrytëzimin e rrobave të pambukut në mënyrë që lëkura të merr frymë, shmangëja e mjeteve të forta kimike për mbajtje të higjienës të cilat iritojnë lëkurën, shmangëja e kosumit të ushqimit për të cilën dihet se mund të shkaktojë reaksion alergjik (frutat agrumet, dredhëzat, vetë, qumështi, arrat, ushqimi i konzervuar…), të ndalohet tharja e tepruar e lëkurës dhe të shfrytëzohen kremat hidratuese për trajtim të lëkurës që kanë kualitet të lartë(më e përshtatshmja është krema më bazë natyrore, pa konzervanse dhe erëra të forta). Në procesin e shërimit të ekzemës gjëja më e rëndësishme është hidratimi i përhershëm i lëkurës si dhe shmangëja nga dushi i nxehët.

Melemi i Maleve të Vjetra Balsam për Ekzemë dhe Psoriazë me formulën e tij unikale dhe me përbërsit e fortë hidratues me bazë të bimëve shëruese dhe me substanca, me sukses mënjanon proceset e ndezjes në lëkurë siç është Ekzema. Tretmani është mjaftë efikas dhe pas 7 ditëve lëkura juaj do të merr pamje të shëndoshë dhe të butë, kurse kruarja dhe dhembja zhduken.Përqindja e shërimit të Ekzemës është mjaftë e lartë dhe e sigurt.

Klikoni KËTU dhe porosisni Melhemin e Malit të vjetër për Ekzemë dhe Psorijazë !

Disa këshilla:

  • Shmangëjuni situatave stresuse. Hapsira në të cilën jetoni bëjnë të përshtatshme dhe mundësojani vetes relaksimin (joga, lloje të ndryshmë të meditimit, ushtrime të frymëmmarrjes).
  • Shmangëjuni materijeve toksike të cilat vështirsojnë simptomat e ekzemës, në veçanti mjetet kimike për pastrim në amvisri. Gjatë pastrimit me duar të enëve dhe rrobave detyrimisht shfrytëoni dorëzat mbrojtëse.
  • Keni kujdes rreth lëkurës suaj, trajtojeni me krema hidratuese përgjegjëse..
  • Kundër ekzemës që shkaktohet nga marimangat shfrytëzoni, mbuloj hipoalergjene, filterat e pluhurit, filtera për pastrim të ajrit etj.

Në qoftë se vërtetohet ndjershmëria e madhe në ndonjë ushqim, vetëm heqni ato nga përdorimi, kurse terapija me Melemi i Maleve të Vjetra Balsam për Ekzemë dhe Psoriazë përgjithmonë do të shërohet.